Maailma jossa laihdutetaan




Jos kuuntelee liian kauan yksinään pään sisällä olevia ääniä, jotka sanelevat, minkälainen pitää olla, voi oman ainutlaatuisuuden kuva hämärtyä. Liian usein äänten sekamelska kertoo, millaisia meidän pitäisi olla, miltä meistä pitäisi tuntua ja mitä meidän pitäisi tehdä ollaksemme tarpeeksi hyviä, emmekä siltikään kelpaa. Malleja on niin monia.

Kun maailma haavoittaa syvimmin, voi vahingossa rakentaa identiteetin jonkin hetkellisesti parantavan lähteen varaan. Väärä lähde voi olla korvike sisäiselle puutostaudille. 

Maailma ympärillämme kohisee. Joskus on vaikea kuulla omaa ääntään saati mitä sisältä kuuluu. Erilaiset läsnäolo ja tietousuusharjoitukset ovat valtavan suosittuja. Pohjimmiltaan ne perustuvat itsetuntemuksen lisääntymiseen, oman itsensä kuuntelemiseen ja rauhan löytämiseen. Kaikki ovat hyviä asioita. 
Missä on rauha? Mitä se tarkoittaa ? Löytyykö rauha sisältä vai ulkoa ja miltä sen oikeasti pitäisi tuntua? Rauhaa on niin monenlaisia kuten on ihmisiäkin. Voiko olla rauhan korviketta? Sellaista, mikä hetken tuntuu rauhalta mutta jälkeenpäin tuo levottomuutta? Mikä on sinun rauhasi? Onko se tässä ja nyt, pysyvästi vai ohi juokseva tuulenhenkäys? Onko vaarallista vai luonnollista olla rauhaton? 

Laihduttamisen pitäisi olla helppoa nykyään. Fb feedi tuottaa pysähtymätöntä tietoa ajan täytteeksi eri mahdollisuuksista ja apukeinoja, välineistä puhumattakaan. Kaikkien pitäisi pystyä laihduttamaan, niin miksi ei pysty.
Siellä se kulta juoksee edelläni kuin aropupu, maratoonari kun on. Itse rämmin vaivalloisesti perässä heiveröisillä lihaksillani. Metsässä on rauhallista ja helpompi keskittyä. Se on ilmaista. Ei tarvita erillistä kävely- tai metsäterapiaa.

En sovi muotteihin enkä valmiisiin malleihin. Eläminen on rauhani. Koska olen vahvalla luojani kämmenellä ja lähtökohtaisesti minua varten oli oma muotti, johon kukaan muu ei sovi, minulla pitäisi olla ihanteelliset laihdutusolosuhteet, joten en voi antaa sinulle lukija enää yhtään selitystä. Pitää vain lääkitä omaa sisäistä puutostautiaan oikein ja muistaa joka päivä katsoa peiliin. 

Kommentit

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Ikuiset viimeiset kiusaukset

mehukkaita arkiruokia

laihtumisen salaisuudet