jämäherkkuja a´la ulla


Ihanaa oli Jouluna! Sain lahjaksi ihan parhainta: pinkkiä. Tyttäreni oli ostanut minulle pinkit kotikarvatossut. Rakastan pehmoista karvaa ja pinkkiä. Täydellistä. Voitte lukea jouluni lyhyen tarinan tyttäreni ja minun yhteisestä blogistamme: http://motherandaughtercookbook.blogspot.fi/




Monet ovat olleet pohjois-Suomessa, jossa on talven ihmemaa ja nyt he huokailevat lähtöä takaisin etelään. Jopa Hyvinkäällä on valkoista, vaan ei täällä Espoossa. Espoossa on kuitenkin hyvä asua. On luonnonpuisto, on meri, on metsää, on ihmisiä, on kaupunkia ja saaristovene. Kesäisin. On hiljaista ja meluisaa. On kaikki palvelut. Sitä on Espoo. Täydellinen suomalainen kaupunki.
Oli mikä tahansa sää aina on jotain kaunista. Kannattaa katsoa tarkkaan ympärille. Luonto on säästä huolimatta aina täynnä kauniita yksityiskohtia. Rypistyneet tummat pihlajanmarjat sinistä taivasta vasten tai hennosti jäänyt merivesi rantakalliolla. Tarvitaan vain se, että avaa silmänsä.



Saarioinen oli keksinyt jotain mullistavaa, jämäburgerin. Tein bataattilaatikkoa jouluna ihan ensimmäistä kertaa elämässäni ja jos Luoja suo terveyttä, teen siitä joulun perinneruuan. Niin helppo ja nopea ja herkullinen se oli.

Tuunasin hieman Saarioisten ohjetta:

2 dl bataattilaatikkoa
1dl vahvaa juustoraastetta, itse käytin Saaremaa extraa
1 rkl korppujauhoa
2 kananmunaa
pieneksi silputtu punasipuli
rosmariinia
inkivääriä
valkopippuria
valkosipulijauhetta
1 tl ketsuppia
1 tl kotisinappia
loraus balsamietikkaa

Kaikki osat vaan sekaisin, pihveiksi muotoilu ja uuniin. Uuni säästää kaloreita. Sivelin tilkkasen öljyä pinnalle. Tästä satsista tuli neljä pihviä eli neljä ateriaa. Laitoin pihvit saaristolaisleipien väliin kera pupuruuan :-) Ihan perfek! Jos haluaa lisätä kaloreita, siitä vaan, loraus majoneesia terästää ;-)






Kommentit

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Ikuiset viimeiset kiusaukset

mehukkaita arkiruokia

laihtumisen salaisuudet