Alussa oli unelma






Viime kesänä haaveilin, kuten muinakin edeltävinä kesinä, että ensi kesänä en enää kanna näitä läskejä. Olen aina tiennyt onnistuvani jonain päivänä. Kysyin itseltäni, minä vuonna se kesä on?
Vietän joka kesä aikaani vuokrapiilopirtillä. Se on kirjaimellisesti Peräkylässä. Aikuiset lapseni tuntevat järven pohjan jokaisen kiven sijainnin. Lataan siellä akut seuraavalle vuodelle.
Uidessani kesäisinä päivinä ja öinä järven pehmeän viileässä vedessä päätin lopullisesti lopettaa pelkästään yrittämisen. Vastasin itselleni, että unelmani kesä on 2018 huolimatta tuhansista epäonnistuneista edellisistä vuosista.

Tällä viikolla on ollut täysikuu. Sama sää oli neljä kuukautta sitten järven päällä. Päivät vaihtuvat viikoiksi, kuukausiksi ja lopulta vuosiksi. Sama aurinko paistaa ja sama kuu kiertää. Vuoteen mahtuu paljon. Käsillä on aina vain tämä hetki, jolle voi tehdä jotain.
Koska takana on kymppi,ajattelin koota yhteen, miksi olen onnistunut ja mitä olen oppinut motivaatioksi itselleni ja toivottavasti myös jollekin kaltaiselleni lukijalle.

1. Oppiminen ja muutos tekevät kipeää, siihen kannattaa valmistautua
2. Kysyin itseltäni, mikä minua motivoi? - Hyvä ruoka, vastasin. Päätin pitää siitä kiinni.
3. Yksi pulla, kakkupala, ranskanperuna-annos, pizza eivät romuta kokonaisuunnitelmaa
4. Kannattaa ottaa rennosti ja nauttia elämästä, jos laihduttaminen on ns. välivaihe, laihtuminen ei ole todennäköisesti pysyvää. Laihduttamisesta kannattaa tehdä elämäntapa, eikä jättää sen takia elämää elämättä.
5. On hyvä olla viikkosuunnitelma, josta pitää kiinni
6. Se, mitä oikeasti tahtoo, pitää asettaa arjen johtotähdeksi
7. Ensimmäiset kaksi kuukautta kirjasin ylös lähes joka päivä, mitä olin syönyt, vaikka kalorit heitti ylikin. Se oli todella opettavaista. Opin ymmärtämään sen valtavan määrän turhia kaloreita, joita sain syömällä ja jotka kertyivät lopulta kehooni painolastiksi.
8. Kevyestä kasvis- ja hedelmäpainotteisesta ruuasta tulee oikeasti hyvä olo. Rasvaisen ja suklaisen ruuan ylensyönnistä tulee äklö olo. Kumman haluan?
9. Mitä enemmän syön, sitä enemmän tekee mieli syödä. Mitä vähemmän syö, sitä vähemmän mielihalut piinaavat. Pitää pysähtyä ja miettiä, mitä oikeasti tällä hetkellä haluaa, kun tuntuu siltä, että on PAKKO saada jotain makeaa? Meneekö tunne ohi, vai sammuko se omenalla? Seuraavalla kerralla mielihalu voi kohdistua omenaan.
10. Unelmat voivat toteutua

 Ensi kerralla kirjoitan sellaista, jota itsekin hädin tuskin uskon todeksi. Iloista viikonlopun jatkoa sinulle :-)

Kommentit

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Ikuiset viimeiset kiusaukset

mehukkaita arkiruokia

laihtumisen salaisuudet