mehukkaita arkiruokia

Fitfarm listasi laihduttajien yleisimpiä sudenkuoppia. Yksi niistä on tylsä, samantyyppinen ruokavalio viikosta toiseen. Tunnistin tilanteen helposti, koska olen kokeillut satoja dieettiohjelmia. Ne eivät ole tavallista elämää, vaan tilapäistä, jolloin odottaa, milloin se loppuu, että pääsee taas syömään jotain hyvää. Tuntuu kuin laihduttaminen olisi vain tuskien taival, hetkellinen vaihe, jonka jälkeen taas siirrytään mukavaan herkutteluelämään. 

Kun tekee elämäntapamuutosta, siihen eivät kuulu yksitoikkoiset ruokarutiinit vaan, että nauttii elämästä ja ruokahetkistä. Olen pysyvästi laihtunut yli 11kg ensimmäisen blogipostaukseni jälkeen. SULAMON käyrä on alaviistoinen, lukuunottamatta pieniä tasaisempi vaiheita ja yksittäisiä teräviä hypähdyksiä. Päättelen, että olen onnistunut tekemään pysyvästi oikeita valintoja. Siksi päätin julkaista herkullisimpia arkikokkailujani. Toivon että ne kannustavat sinuakin syömään hyvin muutoksessa. Laihduttaminen ei ole kituuttamista, vaan suunnitelmallisuutta, valintoja ja nauttimista.


Herkulliset ja samalla tosi terveelliset smoothieainekset. 
Smoothieita voi tehdä vaikka kuinka paljon valmiiksi. Sammuttaa nälän kiireessä nopeasti. Jääkaappikylmä smoothie on todella herkullinen ja auttaa myös makeannälkään, joka yleensä suuri, jos edellisestä ruokailusta on pitkään. Enää en sammuta sitä suklaapatukalla tai pullalla. Ei tee edes mieli, koska tiedän, että se polku on lyhyt. Nälkä iskee perästäpäin salakavalasti. Jos haluaa näistä ruokaisampia, voi laittaa joukkoon vaikka Nutrilett pirtelöjauhetta tai Valion Profeel jauheita. Täyttävää ja hyvää. Siinä tapauksessa pitää vain muistaa, että ne nostavat päivän kalorisaantia jonkun verran ja pitää tasapainoittaa.

Inkiväärijuoma on ollut terveysblogeissa varsin suosittua. Tein siitä helpomman version: inkivääripalat pullon pohjalle ja sitruunamehua, ilman keittämistä. Jätin myös hunajan pois, koska pidän kirpeistä mauista. Lisäksi laihduttajalle hunaja lisää kaloreita.
Tässä yksi viimeaikojen suurimmistä herkuistani. Pakastimesta löytyi mummon puolivalmiita perunoita, ne pannulle tomaattipyreen, sipulin, jauhelihan ja mausteiden kera. Joskus käytän mausteena valmista kastikeainetta, kuten tässä, sipulikeittoainesta, mutta kohtuudella. Niissä on paljon kaloreita, lisäaineita ja suolaa. Koska en ole kovin hyvä maustamaan ruokia -vielä- , käytän valmiita maustejuttuja, Fonduchef on yksi suosikeistani. Yhdessä kuutiossa on 50kcal.


Tyttäreni valmisti meille blogipostausta varten aamiaiseksi mozzarellaleipiä. Ne olivat niin herkullisia, että tein tähteistä parina aamuna vielä töihin leipiä. Teko-ohje: http://motherandaughtercookbook.blogspot.fi/, löytyy otsakkeen alta Sunday breakfast.

Tässä yksi uusimmista herkkusuosikeistani:Valion profeel suklaanougat vanukas vadelmilla! Siis herkutteluhetkiin, ei päivittäiseen ateriointiin :-)

Ihana iltapala: rahkajogurttia granaattiomenalla ja muilla marjoilla. Voi laittaa vielä psylliumkuitua lisäksi, jos tarvitsee. Syön enimmäkseen rahkajogurttia, koska useimmiten tavallinen rahka on minun makuuni liian tönkköä.
Tätä söin johonkin aikaan todella usein päivälliseksi: spaghettibolognese, josta muuten on tulossa lähiakoina resepti äitijatytärblogiin, koska haluan oppia tekemään herkullista bolognesekastiketta. Ja tyttäreni on huippukokki ! Tuossa kuvassa näkyy myös minulle vaarallinen aine: floran vaniljakastike, jossa mustikoita seassa. En enää uskalla ostaa sitä, koska saatan syödä huomaamattomasti koko purkin tyhjäksi, niin hyvää se on, mutta siinä on vaarallisen paljon kaloreita ;-) 

Viikonlopun brunssiaamiainen: lämpimät leivät. Rakastan kauraruutuja. Pullamössöleivät eivät ole kovin terveellisiä, sen vuoksi syön niitä harvoin ja varaan niitä vain erityisiin herkutteluhetkiin. 

Tässä leivät valmiina, joiden ainesosat siis edeltävästi. Näyttää siltä, että lämpimät leivät pitävät tiukasti pintansa ruokavaliossani. Siksi säästän niitä vain herkutteluhetkiin, ehkä kerran kaksi kuukaudessa.
Ainekset helposti mukaanotettavaan kerrosrahkaan, joita niinikään voi koota useita tavallisiin lasipurkkeihin. Säilyvät hyvin muutaman päivän jääkaapissa ja samalla maustavat rahkaa upeasti. Tuo Lindahlin valkosuklaarahka oli sinänsä pettymys, että se ei kyllä yhtään maistunut valkosuklaalta.



Lauantain päivällinen leffan kera: minuuttinautasuikaleet, perunaa, talon kasviksia, sipulia ja 4% ruokakermaa loraus. Nam! Katsoin samalla uusimman Bladerunnerin sohvalla syöden.Täydellisesti irti arjesta ja edelleen dieetillä. En tarvinnut entiseen tapaan sipsejä tai ranskalaisia. Sama nautinto kuin ennenkin, ja tuplasti parempi, ilman huonoa omaatuntoa tai ähkyä. 

Kommentit

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Ikuiset viimeiset kiusaukset

laihtumisen salaisuudet