Aika ja uni


Olen selaillut uudelleen laihdutus- ja hyvinvointipalveluiden tarjontaa. Niitä löytyy totta tosiaan jokaiseen makuun ja elämäntilanteeseen. Uusi muotidietti Sirt ottaa valtaa. Se, kuten monet muutkin dieettiruokavaliot innostavat ihmisiä eli nyt on viimein löytynyt ratkaisu. Sirt antaa tuoksun myös siitä, että tulos kestää. Kuitenkin, laihtuminen perustuu energiavajeeseen. Radiossa kuulin, että oli tutkittu sitä, mihin rasva laihtuessa katoaa. Nyt kuulemma on päästy siihen tulokseen, että ihminen hengittää ulos rasvansa eli se ei palakaan. No en ota kantaa asiaan tämän enempää.
Joka tapauksessa selaillessa dieetti- ja jumppatarjotaa saa monipuolista tietoa ja erityisesti vinkkejä, koska ihminenhän kaipaa aina jotain uutta ja vaihtelevaa. Itseni kohdalla uskon muutoksen onnistuneen pohtimalla, keskittymällä ja suunnittelemalla. Onko kyse sitten luonne- vai ikäsidonnaisuudesta, en osaa vastata. Selatessani ihastuin varsin paljon La Vida Fresca blogiin. Se on blogi, joka on täynnä unelmia  ja herkullisia ruokia höystettynä raikkaan arkisella aitoudella. 
Bongasin sieltä aamiaismuffinit, joiden ajattelin olevan muodikas uutuus. Selaillessani aamiaismuffinitarjontaa tajusin, että olen jälleen kerran jäljessä muodista. Aamiasmuffinit keksittiin jo vähintään kymmenen vuotta sitten. Martoillakin on oma versionsa.  Niistä tuli minulle kuitenkin herkullinen aamiaisvaihtoehto, helppo ja nopea tehdä.  Lupaan omasta aamiaismuffinssireseptistäni postauksen kaloreineen lähiaikoina. Se tulee olemaan makea.


Olen yrittänyt etsiä arjesta uusia nautintoja entisten vanhojen huonojen tilalle.  Jäällä kävelyä olen aina pelännyt. Kuitenkin pitkän kovan pakkaskauden jälkeen, päätin lähteä koirani kanssa jäävaellukselle. Ai että se oli ihanaa! Jatkossa otan siitä uuden tavan, siis lähinnä ensi vuonna. Koska nyt jo sulaa. Yksinkertaiset eväät mukaan ja täydellinen arkinautinto on taattu. Ilmaistakin se on.

Nykyihmiselle pitää erikseen kertoa, että pitää nukkua, koska kaikki elämäntapaohjeita sisältävät laihdutusblogit ja personal trainerit muistuttavat levon tärkeydestä. Tutkin itseäni ja totesin, että se lienee minulla edelleen suurin ongelma. Alkuviikosta olen virkeä, kun olen nukkunut viikonloppuna, loppuviikoa kohden voimat hiipuvat ja väsyn. Silloin juuri herkkuvaara vaanii. 



Laihduttaminen ei ole jatkuvaa kieltäytymistä. Vaan herkuista voi nauttia ihan hyvällä omalla tunnolla eikä koko projekti siihen kaadu. Kävin juuri koulutusmatkalla Lontoossa ja nautin matkan varrella monista pienistä herkuista. Harvoinhan sitä Lontooseen pääsee. Koska ties milloin. Englanti on kyllä ihana maa. Siinä on jotain suomalaista. En juurikaan muutoin pidä matkustelusta, mutta Englannissa on jotakin omaa, ehkä sen suomalaissävytteen vuoksi.  

Sorruin kylläkin ylilyöntehin Lontoossa, nimittäin Primarkin suhteen. Lähdin ilman matkalaukkua ja tullessa uusi laukkuni painoi 22,6kg! Onneksi en asu kaupungissa, missä on Primark, koska muutoin olisin pikaisesti vararikossa.

stand-up lounas koulutuspaikassa

Nyt pääsiäisenä olen levännyt ja voi miten aivoni ovat kuin käyneet suihkussa kuumana kesäpäivänä. Se virkeä tunne, kun saa hiet huuhdeltua raikastaa joka solun. Saattaisin jopa pystyä lennonohjaukseen. Tai en kuitenkaan sentään. Univelassa aivot kuin kävelevät tahmeassa mudassa. Tulevassa huhtikuussa päätän panostaa nukkumiseen. Se vaatii ajankäytön entistä tarkempaa suunnittelua ja etenkin rajaamista, koska vuorokauteen ei saa mistään lisää tunteja. 

Kommentit

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Ikuiset viimeiset kiusaukset

mehukkaita arkiruokia

laihtumisen salaisuudet