superdieetti rules :-)




Palasin omaan työpaikkaani kuuden viikon työssäoppimisviikon jälkeen. Oli ihan huippua kun ihmiset huomasivat miten olen hoikistunut. Samalla huomasin sen itsekin! Olenhan minä! Kasvoin inhoamaan vatsaani, se on aina tiellä. Vimmatusti todellakin haluan siitä eroon. Olen laihtunut viime aikoina juurikaan tekemättä mitään työtä. Superdieettiä olen pitänyt noin 60% :sti ja se antoi minulle sellaisen uuden potkut persuuksiin, jota tarvitsin päästäkseni uudelleen vauhtiin. Päivät rytmittyivät ja jumppaohjelma on juuri minun tasoiselleni sopiva. Etenen siinäkin hissukseen omaan tahtiini. Tietokonetuoliksi vaihdoin jumppapallon. Olen tehnyt omia lempiruokiani edelleen ja nauttinut elämästä. Eräänä lauantai-iltana kun tein ranskiksia, huomasin etteivät ne enää maistuneet samanlaiselta herkulta kuin aiemmin. 

Juttelin töissä laihduttamisesta, kukin yrittää eri tavoilla. Ja hyvä niin. Laihduttamisen pääperiaate on syödä vähemmän kuin kuluttaa ja sen voi tehdä miljoonilla eri tavoilla, mikä itselleen on parasta. Itse en kuitenkaan syömisestä halua tehdä uskontoa ja haluan edetä itseäni kuunnellen. Tavoitteeni on edelleen syödä ruokia joista nautin. Minulle ei mikään ole kiellettyä. Tärkeintä on muutos pään sisällä. Minulla on vapaus valita. Valinta kannattaa tehdä sen puitteissa, mitä tavoittelee.

Viime viikolla eräänä päivänä suklaahimo oli pahimmillaan. Se iskee univelkaisena terävimmillään.
Silloin näin facebookissa mainoksen uusista Valion suklaavanukkaista ja heti ostamaan niitä kilokaupalla. Ei tarvinnut syödä levyllistä suklaata eikä dieettini kaatunut. Kulhon pohjalle hieman jogurttirahkaa sitruunamehulla ja stevialla maustettuna, päälle proteiinisuklaavanukasta ja vadelmia. Syö hitaasti koostumuksesta ja mausta nautiskellen. Kyllä lähti. Makeannälkä.

Olen myös kasvanut salaattibaarien suurkuluttajaksi. Niin nautinnollista on koota kymmenistä eri tuoreista ja valmiiksi pilkotuista vaihtoehdoista ihana savukalasalaatti. Ja iso!

Tässä myös suurinta herkkuani: alla sokeritonta suklaavanukasta (voi olla Ehrmann tai Valio), päälle Valion vaniljaista tai mansikkaista juomaa ja kruunuksi mansikoita. Järkyttävän hyvää!

Tässä eräitä iltaherkkujani. Harvoin ehdin syömään päivällistä ennen klo 20. Syön samaan syssyyn myös iltapalan sohvan nurkalla tv:tä katsellen. 100g jauhelihaa, perunaa 250g, sipulia, tomaattipyrettä/ketsuppia ja mausteita. Tähän laitoin mausteeksi noin ruokalusikallisen sipulikeittoaineksia. Aivan järkyttävän hyvää.




Laatikot helpottavat kiireisiä päiviä. Nälkäisenä ei juuri kannata mennä kauppaan, tai jos menee muistaa vaikka juoda ensin hyvin tai napata proteiinipatukan, itse rakastan Fitfarmin suklaa tai juustokakkupatukoita. Ainakin omena kannattaa syödä. Tästä laatikosta tuli kolme ruoka-annosta. Nopea ja vaivaton tehdä. 300g naudan suikaleita, juureksia, sipulia unohtamatta, mutta ei perunaa, loraus öljyä, yksi fondychef pihvimaku, tarvittaessa muita mausteita kuten pippuria ja suolaa, persiljaa ja vettä. Uuniin ja todella herkullista ruokaa on valmiina moneksi kerraksi. Kotiin tullessa nälkäisenä voi myös tehdä vääriä valintoja. Suunnitelmallisuus ja ennakointi on tärkeää. Mainitsen tässä kohtaa, että en punnitse vihanneksia, hedelmiä enkä marjoja. Tiedän, että niillä en pysty itseäni lihottamaan.


Candyn kanssa mentiin hihnakävelykurssille. Kumpi opettaa kumpaa? Jaa-a sitä en tiedä. Hauskaa silti on, vaikkakaan en kaikkia asioita ymmärräkään. Yritän kuitenkin jotakin kouluttaa, tai ainakin syöttää koiralleni nameja :-)

Kommentit

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Ikuiset viimeiset kiusaukset

mehukkaita arkiruokia

laihtumisen salaisuudet