niskalenkki läskeistä


Alaspäin meneminen on helppoa. Liukuu ja antaa mennä. Ylöspäin kulkeminen on raskaampaa. Voi myös hengästyä. Haastetta lisää muutos helpommasta vaikeampaan. 

Miksi pysyvästi laihtuminen on vaikeaa? Siihen on varmaan jokaisella joku syy.
Minun piikkini lihassa on suklaa. Se on rakas ystävä, samalla vihollinen. Olen taistellut sen kanssa useasti, mutta myös viettänyt intohimoisia hetkiä. Se on edessäpäin herttainen, mutta takanapäin ilkeä ja piikittelevä. Uskollinen ystävä kuitenkin. Ymmärtänette varmaan mitä tarkoitan.

Olen oppinut pitämään suklaata löysässä hirressä. Se on olemassa, mutta etäällä. Välillä köysi kiristyy. Jos sille antaa vallan, kurkkua kuristaa eli käytännössä tulee ähky. Tuntemuksia vertailemalla olen oppinut tekemään valintoja ja yhä useammin valitsen marjat ja rahkan, joita on onneksi runsas valikoima. 

Läskeistä eroonpääsemisen salaisuus on pitkäjänteisyys. Monet jaksavat kuurien ja valmennusten ajan, jotka tavallisesti kestävät muutamasta viikosta kuukausiin. Muutokset eivät ole pysyviä, koska kuurin aikana usein odottaa loppumista ja vapautta herkutella. Sen jälkeen palaa helposti vanhoihin tapoihin.

Verkkovalmennuksista ja kuureista on kuitenkin hyötyä, jos poimii itselle tarpeelliset ohjeet, perehtyy niihin ja ottaa parhaat käyttöön.

Laihtumisesta 80% on ruokasidonnaista. Loput liikuntaa.
Liikunta kuitenkin muuttaa elämänlaatua radikaalisti. Mieliala piristyy, on energinen, jaksaa jaksaa. Liikunta auttaa myös nälän tunteen hallinnassa.

Minä aloitin siitä, että kyykystä ylösnousuun tarvitsin tukea pöydän kulmasta. Jaksoin hölkätä 100m. Parin kuukauden harjoittelun jälkeen pari kilometriä.

Hengästymistä ei kannata pelästyä. Se on normaalia. Lihaksia pakottaa, sekin on normaalia. Pitää kuitenkin kuunnella itseä ja pitää lepopäiviä.
Lihakset kehittyvät levossa. Mutta eivät siten, jos vuosia makoilee sohvalla kuten minä tein.

Porrastreeniä. Se kehittää nopeasti kuntoa. Aloitin hyödyntämällä Fitfarmin Lite ohjelmassa ollutta rappustreeni ohjelmaa. Sopii rapakuntoiselle. 
Eräällä blogissa oli erinomainen kirjoitus pysyvän laihduttamisen saloista:
https://www.itseahellien.fi/2019/06/miten-pudottaa-painoa-lempeasti-ja.html?spref=fb&m=1

Jos laihduttaminen on epätoivoista, kannattaa katsella muutoskuvia.
Alhaalla on toiset muutoskuvani. Johan tulinkin iloiseksi. En halua palata todellakaan menneisyyteen vaan jatkaa eteenpäin. 
On kesä ja jäätelöt ja grillimakkarat odottavat. 
Minä aktivoin uudelleen Sulamon käyttöön. 
Olen vapaa syömään mitä haluan ja varma samalla siitä, että paino putoaa. 

Ylhäällä ennen, alhaalla nyt.


Yläpuolella niinikään ennen eli lähtöpisteessä, alimmainen nykytila.
Vielä on matkaa edessä, mutta suunta on ylöspäin, tai siis alaspäin. Matkaa on vielä vähintään 16kg.

Hyvää juhannusta sinulle lukijani. Muista, että kaikki on sallittua, mutta kaikki ei ole sinulle hyväksi. 

Kommentit

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Ikuiset viimeiset kiusaukset

mehukkaita arkiruokia

laihtumisen salaisuudet